Deca kroz igru i pokret osvajaju svoje okruženje. Da bi ostvarili svoj puni potencijal, potrebno im je pozitivno, bezbedno i podsticajno okruženje. Pod je uvek popularan prostor za igru, zbog čega podne obloge za vrtiće i jaslice moraju biti pogodne za decu.

Podne obloge za vrtiće sa dobrom akustikom

Podovi za vrtiće treba da budu projektovani tako da priguše buku tokom trčanja i igre. Nora podne obloge za vrtiće su idealne za ovu svrhu. Sve nora podne obloge su u potpunosti napravljene od gume. Visoka i dugotrajna elastičnost ovakvih podova za vrtiće značajno smanjuje buku hodanja.

Nora podne obloge stvaraju tišu i prijatniju atmosferu, koja smanjuje stres i napetost. Ovo pomaže deci da razviju svoje govorne veštine i razgovetnost. Nora gumene podne obloge su takođe idealne za obdaništa ili jaslice.

Ergonomski udobne podne obloge za vrtiće

Ergonomija u vrtićima i jaslicama uvek ide ruku pod ruku sa visokim stepenom bezbednosti. U vrtićima, gde se deca igraju, trče i skaču, idealna je trajno elastična podna obloga. U vrtićima pod sa ovim svojstvima takođe garantuje sigurnost.

Deca se često spotiču ili padaju, a meka podna obloga u vrtiću znatno smanjuje rizik od povreda.

Gumeni pod je takođe idealan za fiskulturne sale i sale za vežbanje, kao i za jaslice i vrtiće. Akustična verzija nora sistema takođe ima posebno debeo, elastičan prigušni sloj. Ova podna obloga je posebno prijatna kada su vežbanje i gimnastika na dnevnom redu.

Ergonomski podovi za vrtiće

Podovi za vrtiće koji čuvaju zdravlje

Mališani su po ceo dan u kontaktu sa podom, pa je važno da podovi ne budu štetni po zdravlje ljudi. nora podne obloge ne sadrže ftalate plastifikatore ili halogene. Dobitnici su „Plavog anđela“ od 1996. godine. Osim toga, nora gumene podne obloge su tople pod nogama i mame decu da se igraju na podu.

Gumene podne obloge za vrtiće i jaslice pogodne su za grupne prostorije, spavaće sobe i svlačionice. Podna obloga sa niskom emisijom za jaslice i vrtiće pomaže u održavanju svežeg i zdravog vazduha u zatvorenom prostoru.  Takođe je idealna za trpezarije u vrtićima. Gumene podne obloge su i prvi izbor u fiskulturnim salama i višenamenskim halama.

Kreativni dizajn podova pomaže obrazovanju

Građevinski materijali koji stvaraju prijatnu atmosferu posebno su pogodni za arhitektonske i unutrašnje dizajne prilagođene deci. Sa više od 300 boja u standardnom rasponu i beskrajnim mogućnostima dizajna uz umetke, nora gumene podne obloge nude praktično neograničene mogućnosti za kreativni dizajn.

Umetci se mogu koristiti za integraciju slika u podne obloge i prostor za igru u jaslicama i vrtićima. Zone prostorija i sistemi za usmeravanje mogu se lako prikazati.

Podne obloge za vrtiće

Uštedite pri održavanju uz podne obloge za vrtiće bez premaza

Već decenijama, gumene podne obloge se koriste u brojnim ustanovama za brigu o deci širom sveta. Nora podne obloge imaju prosečan vek trajanja preko 20 godina. To ih čini odličnom investicijom za budućnost.

Površina nora gumenih podnih obloga je izuzetno gusta, što znači da nema potrebe za premazivanjem. Sa gumenom podnom oblogom za jaslice ili vrtić, nema potrebe za nanošenjem novih skupih i dugotrajnih premaza u redovnim intervalima. Nora podne obloge za dečje ustanove mogu se lako i ekonomično čistiti, što drastično smanjuje troškove održavanja.

Kako to izgleda?

Predškolska ustanova u Subotici, vrtić „Vackor“ još jedan je od naših zadovoljnih klijenata. Podovima preovladavaju nekližuće podne obloge od kaučuka, u bež boji nijanse noraplan sentica 6505. Neutralna nijansa poda pruža savršen balans ostatku razigranog dizajna za decu, dok kaučuk kao materijal obezbeđuje odličnu akustiku, otpornost na klizanje i zdravo okruženje.

Ispod pogledajte fotografije izvršenog projekta i uverite se zašto su deca, roditelji i vaspitači toliko oduševljeni ovim prostorom!

Vrtić Vackor - podne obloge za vrtiće

Gde nabaviti nora podne obloge za vrtiće?

Perin podovi su ekskluzivni zastupnik nora podnih obloga za Srbiju i Crnu Goru. Ako Vas zanimaju podovi za vrtić i brojne mogućnosti koje nora podne obloge nude za Vašu ustanovu, kontaktirajte nas već danas.

Izvor: nora.com