Koja je trend boja 2022. za Vaše podne obloge od kaučuka i enterijer?

„Veri Peri“ ili PANTONE 17-3938 je trend boja 2022. Ove godine nas prati vesela mešavina plave i crveno-ljubičaste. Naziv boje potiče od engleskog izraza za popularnu biljku peruniku, koja svojim cvetovima boje jorgovana krasi domaće bašte.

nora® podne obloge od kaučuka - ljubičasti podovi su trend boja 2022
Umirujući i inspirativni ljubičasti kaučuk podovi su veliki hit ove sezone, idealni za moderan radni prostor, hotele, obrazovne ustanove i mnoge druge javne objekte.

Interface®, svetska komercijalna kompanija za podne obloge i globalni lider u održivosti, proširuje svoj portfolio stepeništa nora® by Interface sa norament 926 arago dizajnom, koji sadrži moderan, nepravilan izgled mermera za jedinstvenu estetiku.

Nora® Integrisana jednodelna stepenišna kaučuk gazišta norament® kombinuju otvor stepenica, gazište i stub kao jedan element. Pogodni su za niz okruženja – javne zgrade i industrijske aplikacije, zatim obrazovanje, socijalno stanovanje i zdravstvena zaštita. Opciono, stepenice mogu biti opremljene dodatnim signalnim ili sigurnosnim trakama.

Weinheim, – Interface®, svetska komercijalna kompanija za podne obloge i globalni lider u održivosti, predstavlja svoj najnoviji nora® by Interface® dizajn: gumeni podovi – norament® 926 castello i norament® 926 kivo – sa modernom estetikom dizajna.

Dizajneri danas opremaju enterijere sa živim, opuštenim i šik raspoloženjem. Urbani izgled je ponovo u modi, a najnoviji norament® 926 castello i norament® 926 kivo ispunjavaju kreativne zahteve modernih, visokoklasnih područja.

norament® 926 castello kolekcija – podovi od kaučuka

norament gumeni podovi od kaučuka - moderan dizajn
Podovi od kaučuka norament® se savršeno uklapaju u najsavremenija okruženja, svojim kvalitetom i estetikom doprinoseći stilizovanosti enterijera i luksuznom izgledu.

U arhitekturi, dobar dizajn izdržava test vremena. Arhitektonske znamenitosti mogu se ponovo osmisliti zajedno sa stilovima koji se stalno razvijaju i graditi mostove kroz epohe.

Slično tome, norament® 926 castello – podna obloga debljine 3,5 milimetara – treba da bude bezvremenska u svom dizajnu, sa mermerom koji podseća na elegantne površine od krečnjaka, dodajući dašak klasičnog luksuza u okolinu.

Svaka ploča je jedinstvena i ima norin novorazvijeni dvobojni dizajn površine sa dva različita nivoa sjaja. Elegantna paleta boja uključuje osam toplih nijansi sive i bež.

„Osim svoje robusnosti, norament® 926 castello se posebno dobro ponaša u oblastima akustike i ergonomije“, kaže Dirk Osvald, šef linije nora proizvoda i brend menadžmenta nora®.

„Sa našim trajno elastičnim materijalom, stvara se manje udarnog zvuka u poređenju sa drugim elastične ili tvrde podne površine. Ovo minimizira uznemirujuću buku i poboljšava akustiku u unutrašnjosti, što je velika prednost, posebno u oblastima sa velikim prometom. U isto vreme, kaučuk pod nudi znatno više udobnosti stajanja i hodanja. Ljudi stoga imaju koristi jer manje bole leđa i manja je bol u zglobovima, a studije pokazuju smanjenje simptoma umora

– dodaje Osvald.

norament® 926 castello se može instalirati na klasičan način, sa vlažnim lepkom, ali je dostupan i kao nTx verzija za još bržu instalaciju.

norament® 926 kivo kolekcija – podovi od kaučuka

norament gumeni podovi od kaučuka - elegantne podne obloge neutralnih nijansi
Udobni podovi od kaučuka norament® u neutralnim tonovima su san svakog ljubitelja minimalizma i elegancije.

U modernoj arhitekturi inspirativne ideje često proizilaze iz autentičnih, originalnih elemenata. Današnji veoma kreativni radni prostori više vole referencu na industrijsku prošlost, verni minimalističkom motu „manje je više“.

norament® 926 kivo je u harmoniji sa ovom modernom, klasičnom atmosferom. Njegov dizajn nepravilnog zrna sa blago strukturiranom dvobojnom površinom inspirisan je betonom i daje enterijeru autentičan urbani i industrijski izgled.

Podovi od kaučuka se neprimetno prilagođavaju svakoj mešavini čelika, drveta i izložene cigle i idealan je pod koji daje slobodnu igru kreativne ideje za opremanje. Pod od kaučuka debljine 2,7 milimetara dostupan je u osam boja, od toplih bež do hladnih sivo-plavih tonova.

„Ovaj novi nora gumeni pod nudi mnoge prednosti noramenta i istovremeno je idealno pogodan za reprezentativne prostore, uključujući kancelarijske prostore, konferencijske sale i kafeterije. Ovde dokazani nora kvalitet i moderan izgled idu ruku pod ruku i omogućavaju stvaranje fascinantnog, funkcionalnog industrijskog izgleda

– zaključuje Osvald

Zaštitite svoje zdravlje i životnu sredinu uz sertifikovane nora® podne obloge od kaučuka

norament® 926 castello i norament® 926 kivo, kao i svaki drugi nora® podni proizvod – su sertifikovani ugljenično neutralni kroz program Carbon Neutral Floors™, bez dodatnih troškova za kupce.

Fabrika gume Weinheim kontinuirano radi na izbegavanju ili smanjenju emisije CO₂ i na taj način dodatno smanjuje sopstveni CO₂ otisak. Neizbežne emisije CO₂ nadoknađuju se sticanjem sertifikata o smanjenju emisije, kojima se finansiraju projekti zaštite klime.

Gde mogu da kupim nora® podne obloge od kaučuka?

Kompanija Perin podovi je ekskluzivni zastupnik svetski priznate, nemačke kompanije nora®, za Srbiju i Crnu Goru. Naši gumeni podovi su od prirodnog i industrijskog kaučuka, uz prirodne minerale i pigmente boje koji ne ugrožavaju životnu sredinu.

Više o našim podnim proizvodima, pogledajte na našem sajtu.

Izvor: nora.com