Podna obloga u učionici igra važnu ulogu. Osnovci se često igraju na podu, a čak i stariji đaci vole da sednu na pod i koriste ga kao prostor za sedenje i radnu površinu.

Uz to deca neretko i trče, ljuljaju se na stolicama, pomeraju stolove, što dodatno skraćuje životni vek poda. Kako se na podu nakuplja prašina i bakterije, radnici pribegavaju raznim hemijskim sredstvima koja uništavaju površinu poda.

Podne obloge od gume su odlično rešenje za učionice i hodnike. Kada su školama potrebni zdravi i atraktivni podovi, nora podovi se pokazuju kao efikasan izbor iz mnogo razloga.

Prednosti nora podnih obloga su očigledne i mogu se osetiti pod nogama, dan za danom.

Ove gumene podne obloge su zdrave i prijatnog su izgleda. Podna obloga za učionice ima najbolja funkcionalna svojstva, kao što su izuzetna izdržljivost, ergonomska svojstva i poboljšavaju akustiku.

Zašto sve više savremenih škola bira nora podove?

1. Korišćenje boja za harmoničan celokupni dizajn

Standardni asortiman nudi više od 300 boja i različite površinske strukture. Ovome se dodaje i mogućnost upotrebe umetanja u podnu oblogu škole za izradu jedinstvenog i kreativnog dizajna.

Nora gumene podne obloge nisu idealne samo za učionice – mogu se koristiti i za integraciju različitih zona, sistema za vođenje ili igrališta.

Dizajn se može individualno prilagoditi kako bi odgovarao predviđenoj upotrebi. Izbor boja i mogućih kombinacija može varirati od ukusno suptilnih do jako kontrastnih.

Ovo omogućava da se gumene podne obloge harmonično uklope u bilo koje okruženje.

Podna obloga za učionice i škole može se lako kombinovati sa drugim materijalima i nameštajem.

Guma je homogen, autentičan materijal koji ne zahteva fugovanje. Nora pod za škole obezbeđuje dugotrajan atraktivan izgled sa ujednačenom površinom.

2. Čist vazduh – zdrava osnova!

Efekat koji podna obloga ima na zdravlje izuzetno je važan za učionice i celu ustanovu. Pre svega, razni zagađivači mogu negativno uticati na zdravlje dece i zaposlenih.

Još jedan aspekt koji treba uzeti u obzir: Nove zgrade često imaju veoma dobru toplotnu izolaciju. Ako ventilacija nije dovoljna, koncentracija CO2 u unutrašnjem vazduhu se povećava.

Nora gumene podne obloge za učionice pružaju bezbedno i zdravo rešenje za školske zgrade.

Proizvođač nora je nagrađen međunarodnim sertifikatom „Plavi anđeo“ jer nora podovi imaju izuzetno niske emisije, a takođe poseduju i sve druge ekološke sertifikate od međunarodnog značaja, kao što su LEED, BRE, A+ Greenguard Gold i Indoor Air Comfort Gold.

Guma, od koje su napravljene obloge, je dobro podnošljiva sirovina koja ne sadrži štetne plastifikatore ili halogene i na taj način doprinosi obezbeđivanju zdravog vazduha u zatvorenom prostoru kada se koristi kao pod u učionici.

3. Dobra akustika za više mira i tišine u školskoj zgradi

Kada je veliki broj ljudi zajedno u prostoriji ili se kreće kroz zgradu, nivo buke može biti prilično visok. Otvoreni arhitektonski dizajn modernih škola je takođe faktor koji doprinosi.

Zahvaljujući svojoj trajnoj elastičnosti, nora gumene podne obloge prigušuju buku stopala koje hodaju po podovima i pomažu u stvaranju tihog okruženja za učenje.

Ovo olakšava ljudima da govore, čuju i razumeju jedni druge. Dobra akustika sa prigušnom podnom oblogom je neophodna za komunikaciju u učionici.

Podna obloga koja omogućava mirnu atmosferu u učionici takođe promoviše koncentraciju – stoga je pod u školi važan u stvaranju pozitivnog okruženja.

4. Školske podne obloge koje garantuju izdržljivost

Uz predviđanje i planiranje unapred, može se uštedeti mnogo novca na održavanju školskih zgrada. Podna obloga koja se lako čisti u učionici ili školi olakšava posao osoblju za čišćenje svakog dana.

Čak i nakon decenija teške upotrebe, nora gumeni podovi za škole pokazuju vrlo malo habanja. Praktično je neuništiv. Što se podna obloga ređe menja, to je bolja ocena njene održivosti.

Nora gumeni podovi za škole su i veoma otporni. Teški stolovi ili drugi predmeti nameštaja gotovo da ne ostavljaju udubljenja. Ovo omogućava fleksibilno korišćenje prostorija.

Kompanija Perin podovi Beograd ovlašćeni je distributer nora podnih obloga za Srbiju i Crnu Goru. Omogućite ugodan i siguran svakodnevni boravak za decu i zaposlene u Vašoj obrazovnoj ustanovi već danas.

Za više informacija, kontaktirajte nas.

Više o prednostima koje imaju nora podovi za škole: nora.com