Boja je važan element u pristupu dizajnu usredsređenom na čoveka. A dizajn usredsređen na čoveka, najjednostavnije rečeno, određuju ljudi. Kroz stalne fokus grupe i radionice, nemačka kompanija nora saznaje Vaše stvarne potrebe za bojama i dobija direktne povratne informacije, a to nadalje informiše i usmerava naš razvoj proizvoda i stil boja.

Bogat kontrastom ili harmoničan? Stimulativan ili umirujući? Kombinacija boja ima presudan uticaj na dosledan, uspešan dizajn enterijera koji daje rezultate kojima težite.

Preko 300 nijansi

Nebo je granica. Možemo da oživimo Vašu viziju dizajna sa preko 300 opcija među bojama u našem standardnom programu. Takođe rado prilagođavamo boje Vašem projektu, ako se baš ta savršena nijansa ne nalazi u našoj standardnoj liniji.

Vaše omiljene boje? Može naravno!

Lako se možemo prilagoditi posebnim specifikacijama Vašeg korporativnog dizajna.

Da li imate poseban zahtev? Jednostavno nam pošaljite uzorak ili željenu boju tj. njen odgovarajući kod.

Možete birati:
  • Boje osnove
  • Granule
  • Površinske strukture

Podignite svoj dizajn na viši nivo uz našu uslugu prilagođenih umetaka. Predstavite logotip svoje kompanije da biste poboljšali svest o brendu, postavili direkcije kretanja ili kodirali određena područja bojom. Šta god da zamislite, mi možemo pomoći da to postane stvarnost.

Lako odaberite pravu boju

Vaši individualni zahtevi i preferencije su prioritet. Svi proizvodi u našem standardnom programu su označeni odgovarajućim NCS kodom. Ova međunarodna tabela boja, koja se sastoji od jedinstvenih nijansi, uzoraka i “točkova” boja, čini zabavnim i lakim sastavljanje harmoničnog dizajna već u fazi planiranja, nezavisno od materijala i u svim prostorijama.

Plava ostaje plava

Kada se odlučite za boju, ona će prirodno izgledati isto u svim narednim godinama koje dolaze. Na osnovu visokokvalitetnih, ekološki prihvatljivih pigmenata boja koji su čvrsto vulkanizovani u podove, kao i naše proizvodne tehnologije koja je usavršavana decenijama, garantujemo visok stepen stabilnosti i sjaja boje.

Dosledan dizajn u svim prostorijama

Doslednost dizajna može da manjka kada su postoje posebni zahtevi za podove npr. za poboljšanjem akustike ili za zaštitu od elektrostatičke disipacije. Uz nora podove, ne morate da brinete, jer sve naše podne obloge za specijalnu namenu podržavaju jedinstven dizajn koji se neprimetno stapa sa našim redovnim linijama podnih obloga.

Više ne morate da birate između forme i funkcije – nora pruža oboje.

Nagrađeni smo prestižnom “Crvenom tačkicom”

Svake godine nora proizvodi dobijaju međunarodno priznate nagrade. Posebno smo ponosni na „Crvenu tačkicu“ (“Red dot”) nagradu za noraplan unita. Sa arhitektonski i funkcionalno privlačnom simbiozom dva kontrastna materijala, odnosno ergonomski meke gume i tvrdog granita, uspeli smo da ubedimo međunarodni stručni žiri. I tako, nora je dobila nagradu u kategoriji „Dizajn enterijera“.

„Svojim dostignućima, dobitnici nagrada ne samo da su pokazali izvanredan kvalitet dizajna, već su pokazali i da je dizajn sastavni deo inovativnih rešenja proizvoda.

Prof. Peter Zec, Osnivač i menadžer nagrade za dizajn “Crvena tačkica”

Oslobodite svoju kreativnost sa umetcima za gumene podove

Podovi igraju centralnu ulogu u dizajnu Vašeg enterijera. Zbog velike površine koju pokrivaju, imaju ogroman uticaj na celokupan utisak Vašeg dizajna. Umetci Vam daju neograničene mogućnosti za podizanje Vašeg prostora na viši nivo. Kreirajte šare, efekte, sisteme za pronalaženje puta ili elemente specifične za brend – Vaša mašta može biti bezgranična.

Igrajte se dizajnom, bez ograničenja

Iskoristite ogromnu slobodu koju Vam pruža nora. Koristite pod kao identifikator na velikim površinama, ugradite sisteme za pronalaženje puta ili upozorenja, ili čak kodirajte prostore određenim bojama tako da posetioci odmah znaju gde se nalaze. Širok spektar dostupnih boja nudi Vam nebrojene mogućnosti kombinovanja.

Naši umetci zadovoljavaju nemački standard visokog kvaliteta koji poseduju sve nora podne obloge:

  • izuzetno izdržljiv i dugotrajan
  • otporan i pogodan za prostorije sa velikim prometom
  • stabilan u dimenzijama – nema potrebe za zaptivanjem spojeva
  • lako i ekonomično se čisti
Umetci Vam nude beskrajne opcije za kreativan i nesvakidašnji dizajn

Umetci su elementi dizajna. U zavisnosti od kombinacije boja, dizajnerskog jezika i kombinacije materijala, menjaju i oblikuju prostoriju. Oni vizuelno poboljšavaju pod, inspirišu i pozivaju Vas da se zadržite u prostoriji na određenim tačkama. Oni pomažu prostorima da dobiju prepoznatljiv identitet.

Moderne podne obloge - Perin podovi

Sistemi za usmeravanje

Sistemi za usmeravanje na podu npr. u bolnici pomažu pri pronalaženju puta. Lako ih kreirajte sa nora podnim oblogama.

Dobro osmišljen sistem usmeravanja zasniva se na ponašanju korisnika.

Ovi vode ljude kroz Vaš objekat. Bilo da se radi o orijentaciji, razgraničenju ili rutama za izlaz – ključno je da Vaš sistem usmeravanja uvek bude vidljiv i razumljiv.

Uz noru, možete prilagoditi dizajn Vašim individualnim prostornim zahtevima. Na primer, trake ili strelice označene bojama na podu pomažu ljudima da se orijentišu dok se kreću kroz različite delove zgrade.

Da bi bezbedno izašli iz zgrade čak i u mraku, putevi za bekstvo takođe zahtevaju integrisane svetlosne trake ili druge svetlosne elemente. U tu svrhu, nora Vam nudi različite opcije umetaka za podove ili lajsne.

Izaberite neki od naših standardnih simbola ili dizajnirate svoj

Postoje simboli koje svi razumeju. To su univerzalne slike i skoro svuda se koriste u sličnom obliku, jer ukazuju na tipične teme kao što su bezbednost i potencijalne opasnosti. Ovde Vam nudimo širok spektar standardizovanih šablona, koje možemo prilagoditi Vašim zahtevima. Jednostavno nam javite željeni simbol, veličinu, boju i pod, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo.

Osim standardnih simbola, potrudićemo se da odgovorimo i na sve Vaše specifične, ne-standardne zahteve.

Logo na podu daje poseban efekat

Mnoge kompanije koriste sva moguća sredstva i medije da ojačaju svoj brend i podignu svest o njemu kod potencijalnih kupaca. Nora Vam nudi zanimljivu opciju: iskoristite podnu površinu svoje recepcije ili čekaonice i stavite svoj logo u centar pažnje, u vidu umetka velikih razmera. Ovo pomaže Vašim klijentima i posetiocima da Vas zapamte. Ponovljeno predstavljanje logotipa se nesvesno (ali konstantno) percipira i snažno jača svest o Vašem brendu.

Gde i Vi možete nabaviti nora podove sa širokim izborom dizajna?

Kompanija Perin podovi iz Beograda na našem tržištu distribuira višestruko nagrađivane nora podne obloge od gume. Funkcionalan dizajn i podovi vrhunskih performansi od sada su Vam dostupni izuzetno lako!

Za više informacija, kontaktirajte nas.

Izvor: nora.com