Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje 2 zvanično je otvoren pre nekoliko dana i time je Beograd dobio novu bolnicu, opremljenu u skladu sa najsavremenijim uslovima. U okviru čitave novootvorene klinike Dedinje 2, postavljene su nora podne obloge od kaučuka.

Dedinje 2 - podovi za bolnice - nora podne obloge za bolnice

Podovi za bolnice moraju ispunjavati visoke standarde u pogledu higijene, ergonomije, ali i mehanike. Ova područja, više nego bilo koja druga, zahtevaju visokokvalitetne materijale koji izdržavaju stalnu upotrebu i istovremeno olakšavaju održavanje higijene na najvišem nivou.

Mehanička izdržljivost je apsolutno neophodna, posebno u oblastima u kojima se teška oprema stalno kreće na točkovima. Veoma izdržljivi gumeni nora podovi u operacionoj sali mogu ravnomerno da rasporede opterećenje na maloj površini na podlogu. Raspodela opterećenja na veću površinu efikasno sprečava oštećenje podloge.

Podovi u bolnici moraju efikasno da sprečavaju klizanje, saplitanje i padanje ljudi. Takođe moraju biti lagani za transport tereta na točkovima, zbog čega su elastične podne obloge sa gustom površinom posebno pogodne za unutrašnjost bolničkih soba. Odlikuju se visokim koeficijentom trenja i na taj način značajno smanjuju rizik od pada.

Nora podne obloge od kaučuka specijalno su razvijene za upotrebu u zahtevnim oblastima poput operacionih sala i bolnica uopšte, jer uzimaju u obzir sve ključne faktore: udobnost, bezbednost, higijenu i ergonomiju.

Dedinje 2 - nora podne obloge za bolnice

Kaučuk podovi nora nude odlične ergonomske karakteristike koje obezbeđuju dodatnu udobnost, što je posebno važno pri izvođenju dugotrajnih operacija. Trajno elastična podnica ublažava opterećenje na zglobovima, čime se sprečava bol u zglobovima i leđima, uz odlaganje pojave umora, što je važan aspekt kada je u pitanju bezbednost i higijena u operacionoj sali.

Na kraju krajeva, osoblje mora biti u stanju da se u potpunosti koncentriše na zadatak u ovim kritičnim oblastima. Zahvaljujući visokom nivou ergonomske udobnosti koju nude i za hodanje i za stajanje, gumene nora podne obloge poboljšavaju sposobnost celog operacionog tima da se koncentriše i izvede zahvat.

Lekari i medicinske sestre, koji dosta vremena provode na nogama, otkriće prednosti nora podova u bolnici. Njegova visoka elastičnost čini ga znatno udobnijim za stajanje i hodanje od klasičnih podnih obloga koje se obično koriste u unutrašnjosti bolnice.

Rezultat toga je povećanje produktivnosti i smanjenje odsustva među osobljem usled premora, bolova u leđima, zglobovima i sličnih tegoba. Dakle, ulaganje u visokokvalitetne podove bolnice je takođe ulaganje u zdravlje osoblja i u profitabilnost zdravstvene ustanove.

Bolnička soba Dedinje 2 - podovi za bolnice

U zaštićenom prostoru kao što je bolnica, buka može biti značajan ometajući faktor. Studije su pokazale da visoki nivoi buke mogu dovesti do poremećaja sna i odložiti oporavak. Štaviše, bolničko osoblje biva pod stalnim stresom usled visokog nivoa buke.

Kaučuk nora podovi su specijalno razvijeni za povećane zahteve u bolničkim sobama i bolničkim sredinama uopšte. Ove gumene podne obloge značajno smanjuju uznemirujuću buku i poboljšavaju akustiku u bolničkim sobama i bolnici uopšte.

Prijatan ambijent može umiriti zabrinute pacijente i učiniti čekanje u čekaonici ugodnijim. Zbog toga ističemo širok spektar boja i dizajna koji nude nora podne obloge.

Ne smemo zaboraviti ni higijenu, koja je od presudnog značaja u bolnici. Zato su nora podne obloge napravljene od materijala koji omogućava lako čišćenje i dezinfekciju svih oblasti bolnice, sa fokusom na sprečavanje prenošenja bolničkih infekcija. Zbog svoje guste neporozne površine, nora podovi odbijaju bacile, dajući im vrlo malo ili čak nimalo prilike da se razmnožavaju.

Nora podovi kreirani su od obnovljivog prirodnog kaučuka i ne sadrže kancerogena jedinjenja, plastifikatore, kadmijum, PVC, ni hlor, čime zadovoljavaju sve relevantne protivpožarne standarde.

Gde se mogu nabaviti visokokvalitetni nora podovi za bolnice?

Kompanija Perin podovi zvaničan je distributer nora podnih obloga za Srbiju i Crnu Goru. Ponosni smo što smo svojim podovima doprineli opremanju bolnice Dedinje 2 , s namerom da omogućimo prijatan i bezbedan svakodnevni boravak za pacijente i osoblje.

Kompletan video o otvaranju bolnice Dedinje 2 možete pogledati ispod:

Izvor za slike i video: ALO. RS

Više o našem asortimanu podnih proizvoda možete pogledati OVDE.